באנו לעשות לכם סדר – כך תבחרו את שואב האבק הבא שלכם

רוב המידע שלנו אודות שואבי אבק מתנקז לפרסומות טלוויזיה עם שירים קליטים, אך המידע הנחוץ לנו נשאר אי שם בחיפושים מעמיקים בגוגל – ולמי מאיתנו יש את הזמן להתחיל לחפש, לחקור ולהשוות בין מקורות מידע שונים? בדיוק לשם כך הכנו עבורכם את הכתבה הבאה – שבמהלכה נסביר באילו פרמטרים יש להתמקד בשלבי בחירת שואב האבק, נשווה בין מגוון הסוגים השונים של שואבי האבק הקיימים בשוק ונביא את הבחירות המומלצות ביותר על פי בחירת הקהל– החל משואב אבק אלחוטי מומלץ ועד לשואב אבק רובוטי מומלץ.

איך לבחור שואב אבק אלחוטי / רובוטי

אז לפני שאתם עומדים לרכוש את שואב האבק הבא שלכם חשוב מאוד להתמקד ב-8 פרמטרים עיקריים:

  1. עוצמת היניקה

עוצמת היניקה היא בראש סדר החשיבויות, אנו רוצים ששואב האבק שלנו יהיה מסוגל לשאוב כל סוג של לכלוך שיעמוד בדרכו – ממשטחים פשוטים לניקוי ועד לשטיחים או רהיטים. לשם כך יש צורך בעוצמת יניקה חזקה ומקסימלית כזו שתדע להתמודד עם כל משטחי הבית המאתגרים למיניהם.

את עוצמת היניקה אנו מודדים ב-WSP (Watt Suction Power), ככל שהעוצמה תהיה רבה יותר כך היא תעיד על יכולת יניקת הלכלוך של השואב, דרגות העוצמה השונות נעות בין הספרות WSP300 ל-WSP450 – כאשר WSP450 זוהי העוצמה הגבוהה ביותר. 

עוצמת שואבי האבק הרובוטיים נמוכה יותר בהשוואה לשואבי האבק האלחוטיים, לכן אם אתם מחפשים אחר עוצמת יניקה מקסימלית שתהיה עמידה בפני משטחים מאתגרים – שואב אבק אלחוטי מומלץ יותר למטרה זו.

  • נוחות שימוש

רוב שואבי האבק תלויים במעורבות המשתמש – החל משינוי זווית השימוש ועד לריקון מיכל האשפה.
אם ברצונכם לרכוש שואב אבק מומלץ שתבדקו תחילה את שני המאפיינים הבאים:
א. עוצמת הרעש – ככל שיהיה פחות רועש כך יהיה נעים יותר לשימוש, גם עבורכם וגם שאר בני הבית. עוצמת הרעש נמדדת על פי מד דציבלים, כאשר הסקאלה נעה בין 70 דציבלים (שואבי אבק הנחשבים לשקטים במיוחד) ולאלו באזור ה-80 דציבלים (שואבי אבק רועשים מאוד), רק לשם ההשוואה רעש של אופנוע פעיל עומד על 90 דציבלים – כך שסביר להניח שאף אחד מאיתנו לא מעוניין במיני אופנוע בתוך הבית.
ב. גודל ומשקל – ככל שהמשקל יהיה קל יותר כך תוכלו ליהנות מזמן הפעלה ממושך מבלי להרגיש עייפות מאחזקה ושינוע של השואב, בנוסף חשוב שיהיה קומפקטי ובעל יכולת קיפול פשוטה למטרות אחסון.
אם אתם מחפשים אחר שואב אבק בעל עוצמת רעש מינימלית וללא צורך בתפעול ידני, אין ספק ששואב אבק רובוטי מומלץ בדיוק למטרות אלו.
אם אתם מחפשים אחר שואב אבק אלחוטי בדקו אחר שואב אבק ידני מומלץ שיהיה בטווחי משקל של לא יותר מ-1 עד 3 קילוגרמים.

  • זמן סוללה

זמן הסוללה הינו מרכיב חשוב, מרבית שואבי האבק מתחזקים זמן סוללה של כ-30 עד 60 דקות.
אז מה ניתן לעשות על מנת להבטיח זמן שימוש רב יותר?
קיימות מספר אופציות – ישנם שואבי אבק המגיעים עם שתי סוללות שונות כך שניתן להטעין את האחת בזמן שהשנייה בשימוש ולדאוג לזמן פעולה כפול.
אופציה נוספת היא שינוי עוצמת השאיבה בזמן השימוש, עוצמת שאיבה מירבית תאלץ להשתמש באחוז גדול יותר של סוללה לעומת עוצמת שאיבה "חסכונית" (הקיימת במספר שואבי האבק החדישים של 2023) ומאפשרת שימוש מינימלי בסוללה בעת השאיבה של משטחים פשוטים וגנריים.

אם אתם צריכים לנקות משטחים רבים או גדולים במיוחד זמן הסוללה יהיה קריטי עבורכם ולכן כדאי שתחפשו אחר שואב אבק נטען מומלץ המכיל 2 בטריות / בטרייה נשלפת.

  • שיטת השאיבה

ישנן שתי שיטות שאיבה עיקריות:

שאיבה ישירה – השואב יונק את האוויר המלוכלך, האוויר עובר דרך מסנן/י השואב ולאחר מכן האוויר הנקי נפלט החוצה לעבר חלל החדר וחלקיקי הלכלוך מובלים הישר אל תוך שקית/מיכל האשפה של השואב.
החסרון הקיים בשיטת שאיבה מסוג זה הוא סבירות לסתימת המסננים של השואב או של שקית האחסון על ידי לכלוך שהצטבר.

שאיבה צקלונית – בשיטה זו השואב יונק את האוויר המלוכלך פנימה, הלכלוך הכבד מופרד מן האוויר על ידי כוח צנטריפוגלי (כוח הנוצר במהירות ודוחף גוף הנע בתנועה סיבובית אל מחוץ למרכז המעגל, מכאן מקור השם), הלכלוך נזרק בעקבות מהירות הסיבוב אל עבר דפנות מיכל האיסוף.
חלקיקי הלכלוך הקטנים שנותרו מגיעים אל המסננים.
לרוב שואבים מסוג זה מצליחים לשמור על עוצמת שאיבה מירבית לאורך זמן מכיוון שאינם משתמשים בשקיות לאחסון ולכן השקיות לא נסתמות, אך מנגד המסננים סופגים כמות אבק שיכולה להוביל לסתימה מהירה.
לכן חשוב לנסות ולבדוק את הדגמים השונים – מכיוון שאיכות השאיבה משתנה מדגם לדגם.


5. חלקים נלווים

רוב שואבי האבק מגיעים עם מספר חלקים נלווים המתחברים לצינור השאיבה ומשמשים לניקוי משטחים שונים, למשל:

ראש חובט – ראש המיועד לניקוי שטיחים ולהתמודדות עם שערות של בעלי חיים.
הראש פועל בעזרת גלגלת פנימית המסתובבת במהירות גבוהה ובעקבות פעולה זו היא חובטת במשטח מתחתיה ומעלה את חלקיקי הלכלוך שנתקעו בו כלפי מעלה, לאחר מכן מתבצעת פעולת שאיבה אשר שואבת את הלכלוך הישר אל תוך מיכל האשפה.
ישנם מספר שואבים אלחוטיים המגיעים עם ראש חובט מובנה בתוך הראש הראשי, שואב אבק מסוג זה יעיל עבור בתים המרופדים בשטיחים רבים וכמובן שואב אבק מומלץ לבעלי חיים.

מברשת ספות – מברשת רחבה, נמוכה ומלבנית בעלת שערות קטנות הפזורות לרוחב, תפקידה לשאוב בצורה יעילה את ריפוד הספות והכריות.

ראש לניקוי מסילות – בעל מבנה צר וארוך, חור השאיבה הינו קטן ומתאים במיוחד לצורת המסילה הצרה.
מרבית ראשי השואב והחלקים הנלווים לא מצליחים להגיע ולנקות את המקומות הללו, לכן ראש זה שימושי במיוחד לניקוי יסודי של מסילות החלונות ודלתות ההזזה.

מברשת ניקוי עדין – מברשת בעלת שערות ארוכות ועדינות אשר מותאמות במיוחד לניקוי משטחים עדינים כמו ווילונות, מפות ומסכים.


6. אחריות

כאשר אתם משקיעים בשואב אבק חשוב לוודא שהוא מגיע עם מספר שנות אחריות, אמנם ישנם שואבי אבק חדישים אשר מסוגלים להראות את התקלה ומיקומה על גבי צג המסך של המכשיר ואף מסבירים לכם כיצד לתקן אותה (במקרים מסוימים), אך עדיין מדובר במכשיר חשמלי שאנו מרבים להשתמש בו ולכן נושא האחריות חשוב במיוחד!
האחריות הממוצעת על שואבי אבק נעה בין תקופת זמן של שנה עד לשלוש שנים, לכן מי שמקפיד/ה להשתמש בשואב האבק לעיתים תכופות – שואב אבק מומלץ יהיה זה בעל שנות האחריות הממושכות ביותר.
נושא נוסף אשר חשוב לא פחות במסגרת תחומי האחריות הוא האפשרות לאספקת חלקי חילוף במידת הצורך – תקלות במסננים, בספק או במנוע עלולות לצוץ ולכן חשוב לוודא שחלקי החילוף כלולים גם הם במסגרת האחריות.

7. מחיר  – כמה עולה שואב אבק?

קשה לאמוד את מחיר שואבי האבק בצורה חד משמעית – וזאת מכיוון שהמחיר תלוי במספר גורמים, כמו: סוג השואב, המותג, הדגם… ועוד.
כאשר סקאלת המחירים יכולה לנוע מאזור ה-300 שקלים ועד לסביבות ה-3,000 ₪.

לפניכם טווח מחירים שמחולק לפי סוג השואב:

שואב אבק ידני קטן מומלץ – נע בסביבות 100-1500 ₪.

שואב אבק ידני מומלץ – נע בסביבות 500-3500 ₪.

שואב אבק עומד מומלץ – נע בסביבות 800-3,500 ₪.

שואב אבק רובוטי מומלץ – נע בסביבות 600-7000 ₪.

8. שואב אבק שוטף

למי ממכם שלא שמע עדיין על הברקת המאה – ישנם לא מעט שואבי אבק המסוגלים לשטוף ולשאוב בו-זמנית! ותתפלאו לגלות שהם אף עושים זאת ברמת איכות גבוהה ויסודית, עד כדי כך שלא ניתן להבחין אם יד אדם אחראית לכך או שלא.
אין ספק ששואב אבק המבצע את פעולת השטיפה ביעילות הוא מוצר שימושי בבית ובמקרים מסוימים – אף שימושי מאוד.
שואב אבק שוטף מומלץ מאוד עבור בתים עם ילדים קטנים, בעלי חיים או משטחים גדולים ובלתי נגמרים.

תוכלו למצוא שואב אבק שוטף מומלץ אצל מגוון מותגים מוכרים, למשל: שואב אבק ביסל, שואב אבק שארק, שואב אבק שיאומי, שואב אבק דרימי ועוד.


לסיכום, כשאתם תוהים איזה שואב אבק כדאי לקנות חשוב להבין לעומק מהי מטרת השימוש העיקרית ומהי סביבת העבודה שבה יעבוד השואב על מנת לדייק את סוג השואב המתאים עבורכם (שואב אבק ידני, שואב אבק עומד, שואב אבק נגרר, שואב אבק רובוטי וכו').
לאחר מכן יש להתחשב ב-6 הפרמטרים הבאים: עוצמת היניקה, נוחות השימוש, זמן הסוללה, שיטת השאיבה, אביזרים נלווים, אחריות וכמובן – המחיר.
עכשיו כשאתם מוכנים לקראת מעמד הרכישה – נאחל לכם ליהנות מבית נקי ונעים לאורך זמן!

המאמרים האחרונים