כיצד הגיח שואב האבק הרובוטי לחיינו, אילו טכנולוגיות קיימות בשואבי האבק הרובוטיים של היום ואיך לבחור את שואב האבק הרובוטי הבא שלנו? כל זה בכתבה הבאה.
עושה רושם ששואבי האבק הרובוטיים היו איתנו מאז ומעולם, אבל האמת שמדובר בהמצאה שהגיחה בפעם הראשונה לשוק הצרכנים בשנת 1996 בניסיון ראשוני – ואיך נאמר… לא מוצלח במיוחד.
הניסיון הראשון היה של חברת Electrolux שהשיקה לראשונה את "שואב האבק הרובוטי" אך כגודל הציפיות גודל האכזבה..
שואב האבק הרובוטי של Electrolux הגיע עם מספר כשלים: עצירה והיתקלויות בחפצים, בעיות בניקוי משטחים שונים, נפילה ממדרגות וניקוי לא יסודי בכלל – כל אלו הביאו לכך ששואב האבק הרובוטי הראשון ירד מהמדפים במהירות שהגיע.
בשנות האלפיים החלו להגיח לשוק מספר דגמים מוצלחים יותר של החברות הגדולות, ביניהן: שואב אבק רובוטי של IROBOT, שואב אבק רובוטי שיאומי ועוד.
במרוצת השנים נרשמה התקדמות טכנולוגית רבה בתחום שואבי האבק הרובוטיים והם הפכו לנכס רציני בכל בית.
אילו טכנולוגיות מצויות בשואבי האבק הרובוטיים?
*חיישני ניווט – שואב האבק הרובוטי מסתובב וסורק את חלל החדר ובעזרת החיישנים אוסף מידע אודות חפצים, סוגי משטחים גודל החדר ועוד.
*ניווט בלייזר – קרני הלייזר של שואב האבק הרובוטי נשלחות אל קצוות החדר וממפות כל מכשול בסביבתן, כך הן מצליחות לייצר מפה תלת-מימדית של חלל החדר ובעזרתה השואב יכול לנווט את דרכו במהירות ולנקות ללא הפרעות.
*מצלמת 360 – המצלמה ממפה את החדר על ידי צילום בזווית של 360 מעלות, בעזרת המפה שמתקבלת השואב הרובוטי יודע לנווט את דרכו בחלל החדר מבלי לפגוע בעצמים השונים.
*חיישני אינפרא אדום – חיישנים הפולטים אותות אינפרא אדום, אותן אותות "פוגעות" בחפצים השונים בחדר וחוזרות בחזרה לשואב, כך הוא יודע להעריך את החפצים השונים בחדר ואת המרחק מהם.
*חיישני זיהוי קצוות – חיישנים שמטרתם לזהות את קצוות החדר/המדרגות ולהתריע מפני סכנת התנגשות או נפילה.
*מסנני HEPA – מסנני אוויר מיוחדים המסוגלים להסיר חלקיקים קטנטנים ואלרגנים מזיקים מן האוויר שנשאב, מדובר בטכנולוגיה חשובה לאנשים הסובלים מאלרגיות שונות.
*קישוריות WIFI – טכנולוגיה מודרנית, שואבי האבק הרובוטיים החדישים מגיעים עם קישוריות WIFI המאפשרות לשלוט בפעילות השואב מרחוק בעזרת אפליקציה ייעודית, מבין האפשרויות השונות ניתן: לתזמן את זמני השאיבה, לבדוק את רמת הסוללה ועוד.
איזה שואב אבק רובוטי מומלץ עבור סוגי המשטחים השונים?
*שטיחים – שואב אבק רובוטי מומלץ לניקוי שטיחים יהיה שואב אבק בעל "ראש חובט" המבצע פעולת חביטה בשטיח, מה שגורם ללכלוך לעלות מעלה ואז השואב "יונק" את האבק והלכלוך אל תוך מיכל האשפה.
שואב אבק עם ראש חובט נחשב גם לשואב אבק רובוטי מומלץ לבעלי חיים ולהתמודדות עם שערת.
*רצפת פרקט – רצפת פרקט נחשבת לריצפה עדינה הנשרטת בקלות, אם ברצונכם לרכוש שואב אבק רובוטי למטרה זו חשוב לוודא כי מדובר בשואב אבק עם מברשות עדינות ואפשרות לשליטה בעוצמת הניקוי/שאיבה – כך תוכלו להבטיח שלא ישארו חריצים בפרקט.
*רצפת בטון – רצפת בטון עלולה להיות מחוספסת, מה שמביא לקושי בניקוי יסודי של חלקי לכלוך ופסולת הנאגרים בין השקעים השונים.
שואב אבק רובוטי מומלץ לניקוי רצפת בטון יהיה שואב אבק בעל מנוע חזק במיוחד, המסוגל להגיע לעוצמת שאיבה מרבית, בנוסף כדאי לבחור בשואב אבק עם גלגלים חזקים ועמידים שיצליחו לפלס את דרכם בין השקעים המחוספסים.
*רצפת קרמיקה – שואבי אבק רובוטיים ידועים כמוצלחים בניקוי אריחי קרמיקה.
אם ברצונכם להגיע לרמת ניקוי יסודית מומלץ לרכוש שואב אבק רובוטי בעל עוצמת יניקה חזקה ומברשת "רולר" המותאמת עבור רצפות מסוג זה.
בנוסף, ניתן לרכוש שואב אבק רובוטי שוטף ועל ידי כך לוודא כי רצפת הקרמיקה שלכם תעבור ניקוי יסודי כולל שטיפה ושאיבה.
*רצפת פורצלן – גם במקרה זה מומלץ לבחור בשואב אבק רובוטי בעל עוצמת יניקה חזקה ואף לבחור בשואב אבק רובוטי שוטף על מנת להשיג רמת ניקוי גבוהה ויסודית יותר.
אילו משטחים נחשבים לבעיתיים עבור שואבי אבק רובוטיים?
*שטיחים גבוהים או רצפות מוגבהות – משטחים המתנשאים לגובה של מעל ל-1.5 ס"מ יהיו בעיתיים לניקוי על ידי שואבי אבק רובוטיים מכיוון שמרביתם לא מסוגלים להגיע עד לגובה זה.
*רצפת צפחה – רצפה הנחשבת לבעלת בליטות ורכסים, בשל העובדה שמדובר ברצפה בעלת מרקם לא אחיד שואבי האבק הרובוטיים מתקשים לנקות אותה ביסודיות.
כיצד לבחור שואב אבק רובוטי
ריכזנו עבורכם מספר גורמים חשובים שיש לשים אליהם לב בבחירת שואב אבק רובוטי:
עוצמת רעש – רוב שואבי האבק הרובוטיים נעים בין עוצמות רעש של 55 דציבלים ל-70 דציבלים.
מיכל אשפה – יש מספר אופציות של מיכלי אשפה בכל הנוגע לשואב אבק רובוטיים:
*שקיות חד-פעמית – שקיות שיש להחליף ולחדש ברגע שהשואב מתמלא.
*מיכלים מובנים – מרבית שואבי האבק הרובוטיים מגיעים עם מיכל אשפה פנימי מובנה, כאשר המיכל מתמלא יש לרוקן אותו.
*תחנת בסיס עם מיכל אשפה מובנה – ישנם שואבי אבק רובוטי בעלי תחנת בסיס שעליה יש מיכל אשפה מובנה, מדובר במיכל גדול יותר מאשר המיכל הפנימי של השואב, ולכן יש לרוקן אותו בתדירות נמוכה יותר.
חיי סוללה – הממוצע של חיי הסוללה של שואבים רובוטיים נע בין 60 דקות ל-120 דקות, אך יש להתחשב בעוצמת השאיבה שנבחרה ובסוג המשטח – עוצמת שאיבה גבוהה או משטחים קשים לניקוי יצריכו משואב האבק שימוש מירבי בסוללה והפחתה משמעותית בזמן הפעולה הרצוף שלה.
גובה ניקוי – מרבית שואבי האבק הרובוטיים מצליחים להתמודד עם לכלוך המגיע לגובה של 1.5 ס"מ, ישנם מספר שואבי אבק רובוטיים המסוגלים להגיע לגובה של 2 ס"מ ומעלה, שואבי אבק רובוטיים מסוג זה יהיו מוצלחים בניקוי שטיחים גבוהים או משטחים מוגבהים.
לסיכום, בכדי לענות על השאלה "איזה שואב אבק רובוטי הכי מומלץ?" יש להתחשב במספר פרמטרים: סוג המשטחים אותם תרצו לנקות, גודל מיכל האשפה, משך חיי הסוללה ועוד.
נוכל להמליץ לכם במעמד הרכישה לנסות את המותגים המובילים בשוק על מנת להבטיח רכישת מוצר מוצלח ועמיד.
מבין המותגים המובילים תוכלו למצוא: שואב אבק רובוטי שיאומי, דייסון, roborock, סמסונג, LG, Crown ועוד.